Ένας χρόνος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., ένας χρόνος απραξίας!


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημιουργία της «Νέας Συμμαχίας» και τις τελευταίες εκλογές της ΠΟΕΠΛΣ αλλά και λόγω όσων διαδραματίζονται στην Ομοσπονδία μας και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα του Λιμενικού Σώματος, αισθανόμαστε την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι σε όλους τους συναδέλφους είτε αυτοί μας εμπιστεύθηκαν είτε είχαν διαφορετική άποψη από εμάς, να προχωρήσουμε σε πρώτη φάση, σε μια γενική ανασκόπηση.
Από την πρώτη στιγμή συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου, τοποθετηθήκαμε υπέρ της συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που απαρτίζουν την Ομοσπονδία μας. Δυστυχώς η πρόθεσή μας αυτή δε συνάντησε και την αντίστοιχη διάθεση. Αντιθέτως, με μικροσυνδικαλιστικές μεθόδους, βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε ένα παζάρι θέσεων και αξιωμάτων και όχι σε προτάσεις για ειλικρινή συνεργασία.
Ο συνδυασμός μας απέρριψε τα παζάρια αυτά και εν συνεχεία επιλέξαμε να διατυπώνουμε τις απόψεις μας στα συλλογικά όργανα, δεν προκαλέσαμε τεχνητές εντάσεις ή προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις και δεν υιοθετήσαμε «παραταξιακή» πειθαρχία στις εσωτερικές διαδικασίες και ψηφοφορίες των οργάνων της ΠΟΕΠΛΣ.
Δυστυχώς, ούτε αυτή μας η στάση αξιοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ κ. Δριβάκο Γεώργιο. Ο σημερινός πρόεδρος είχε όλη την άνεση να χαράξει, να επιδιώξει και εντέλει να πετύχει τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των συναδέλφων.
Μέσα σε ένα χρόνο θητείας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Δριβάκος Γεώργιος, έχει να επιδείξει μία και μοναδική επιτυχία:
Αυτή της αύξησης των ημερών συνδικαλιστικών απαλλαγών έναντι αυτών που δίνει ο νόμος! Επιτυχία η οποία αφορά μόνο αυτούς που είναι στις «καρέκλες» της ΠΟΕΠΛΣ και κανέναν άλλον!
Καμία άλλη επιτυχία ή έστω δρομολόγηση επίλυσης κάποιου προβλήματος για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.!
Ακόμη και οι ευεργετικές διατάξεις οι οποίες ψηφίσθηκαν με νόμους επί των ημερών μας, έναν ολόκληρο χρόνο μετά δεν έχουν εφαρμοστεί!
Επανειλημμένα καλούμαστε και συμμετέχουμε σε Διοικητικά Συμβούλια λαμβάνοντας αποφάσεις σε ζητήματα με τη μορφή του «κατεπείγοντος» δίχως να συμπεριλαμβάνονται αυτά τα ζητήματα στα θέματα ημερήσιας διάταξης, γεγονός το οποίο καταστρατηγεί το καταστατικό. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε το τελευταίο συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου όπου κληθήκαμε να ψηφίσουμε «στο πόδι» για το εάν συμφωνούμε σε διάταξη νομοσχεδίου, η οποία επηρεάζει σημαντικά το εργασιακό μας μέλλον.
Το χειρότερο είναι ότι εδώ και ένα χρόνο, οι περισσότερες από τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, αφορούν στην κάλυψη εξόδων για νομική εκπροσώπηση ή σε αλλαγές νομικών συμβούλων της ΠΟΕΠΛΣ.
Ήδη έχουμε υποβάλλει αίτημα ώστε να μας δοθούν όλες οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων αυτής της θητείας και θα επανέλθουμε.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν θέσεις και προθέσεις αντίθετες σε διαχρονικά αιτήματα όπως αυτά της εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα μέσω πανελλήνιων εξετάσεων και της απεμπλοκής μας από το ΣΠΚ, γεγονός που φέρνει όποιον τις εκφράζει αντιμέτωπο με τα ψηφίσματα των συνεδρίων μας αλλά και με το καταστατικό της ΠΟΕΠΛΣ.
Είναι σαφές ότι όλο αυτό το διάστημα δεν επιδιώξαμε τεχνητές εντάσεις και θα επιμείνουμε σε αυτή μας τη στάση. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει την υποστολή της σημαίας του αγώνα! Οι συνάδελφοι μας επέλεξαν για να δίνουμε μάχες ουσίας και όχι «πληκτρολογίου»!
Καλούμε όλους σε δραστηριοποίηση και συστράτευση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, μέσα από μια ΠΟΕΠΛΣ η οπαία λειτουργεί για να ενώνει, να συνθέτει και να αγωνίζεται προς όφελος των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και όχι σε μια ΠΟΕΠΛΣ για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Επιζήμια και επικίνδυνη στάση της ΠΟΕΠΛΣ για τις οργανικές θέσεις!

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΚΑ Γαλάνης Χρήστος προς Πασσάκο Σπύρο