Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2018

Αίτημα για σύγκληση Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και κοπή πίτας στη Μυτιλήνη

Εικόνα
Προς: Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Οι 9 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  αντιλαμβανόμενες την κρισιμότητα των εξελίξεων αυτή την περίοδο και κατανοώντας τις δυσκολίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως  συνδικαλιστικό κίνημα και εκπρόσωποι 7.500 στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δίνουμε το σύνθημα για κοινή πορεία και σύμπλευση σε μια Ομοσπονδία που η ενότητα είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ. Οι σημαντικές νομοθετικές εξελίξεις που θα εφαρμόσουν τις διατάξεις του Ν.  4504/2017   και η υπογραφή Π.Δ, Κ.Υ.Α. και Υ.Α. αλλά και οι σοβαρές εξελίξεις σε Μισθολόγιο και Ασφαλιστικό επιβάλλουν διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να ληφθούν σοβαρές και ιστορικές ίσως αποφάσεις καλούμε την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ να συγκαλέσει εντός του μήνα Φεβρουαρίου Γενικό Συμβούλιο σε μείζονα σύνθεση προκειμένου να υπάρχει καθολική συμμετοχή των εκπροσώπων των 18 Πρωτοβάθμιων Ενώσεων από όλη την Ελλάδα.

Καλούμε την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να προασπίσει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των Ενώσεων!

Εικόνα
Προς: Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες εκδίωξης συναδέλφων για την άσκηση εκτέλεση των συνδικαλιστικών τους   δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ  Ν.ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΗΛΕΙΑΣ, η Διοίκηση του Λιμεναρχείου Κατάκολου καλεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης να απολογηθεί για τα πεπραγμένα και για τις εργασίες που «διενήργησε» κατά τη διάρκεια της άσκησης του συνδικαλιστικού του έργου σε μία πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσής του!!! Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που συνάδελφοι εκλεγμένοι σε όργανα Ενώσεων δέχονται αναίτιο πόλεμο για τη δράση τους και επειδή δεν θα θέλαμε για ακόμη μία φορά προσπάθειες συνδικαλιστικής φίμωσης  να αντιμετωπιστούν από τη μητέρα Ομοσπονδία με πνεύμα «ωχαδελφισμού», ΚΑΛΟΥΜΕ την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να στηρίξει την Ένωση Προσωπικού ΛΣ  Ν.ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΗΛΕΙΑΣ προασπίζοντας τα δικαιώματά μας που σε κάθε περίπ

Ανακοίνωση – ενημέρωση της ΕΠΛΣ Κ.Ι.Ζ.Η.

Εικόνα
ΚΥΛΛΗΝΗ 01-02-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ T ο τελευταίο χρονικό διάστημα ζητείται η «αναφορά – απολογία» των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσής μας για τα πεπραγμένα αυτών κατά την διάρκεια της άσκησης του συνδικαλιστικού τους έργου, σε μια προσπάθεια φίμωσης. Διαπιστώνεται η πρόθεση άρνησης αναγνώρισης συνδικαλιστικών κεκτημένων και αδιαμφισβήτητων δικαιωμάτων, τα οποία απορρέουν από τον εν’ ισχύ συνδικαλιστικό Νόμο, αλλά και από την θεσμική αποδοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας. Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι να δυσχεραίνεται η εκπροσώπηση των συναδέλφων από την Ένωσή μας και να παραμένουν δυσεπίλυτα ή άλυτα, δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα των συναδέλφων.