Επιζήμια και επικίνδυνη στάση της ΠΟΕΠΛΣ για τις οργανικές θέσεις!


Η μείωση των οργανικών θέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η κατανομή προσωπικού που ακολούθησε με τη δημοσίευση του Π.Δ. 81/2014 (Λιμενικός Καλλικράτης) και των κανονισμών 78/2014 ΦΕΚ Β' 2212/12-8-14 «Οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της ΕΕ» και 79/2014 ΦΕΚ Β' 2993/5-11-2014 «Κατανομή οργανικών θέσεων προσωπικού στις οργανικές μονάδες Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου», δημιούργησαν μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων, προκαλώντας σειρά προβλημάτων και δυσλειτουργιών, με τελικούς αποδέκτες τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Είναι γνωστό σε όλους ποιοι διαχειρίσθηκαν και με τι τρόπο τα ζητήματα αυτά, με αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα να χαθούν  2.500 θέσεις εργασίας και δεν είναι ώρα να επεκταθούμε περαιτέρω. Είμαστε ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι για τους χειρισμούς και τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων αυτών, από όσους έχουν σήμερα στα χέρια τους τις τύχες της ΠΟΕΠΛΣ.

Και ενώ επί των ημερών μας και συγκεκριμένα το 2017, κατορθώσαμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, όχι μόνο να αναχαιτίσουμε την επιχειρούμενη νέα υφαρπαγή οργανικών θέσεων, με τη στάση μας στην ομάδα εργασίας «Επαναξιολόγηση του Οργανισμού ΥΝΑΝΠ»,  αλλά επιπλέον και με συντονισμένες ενέργειες, πετύχαμε τη σύσταση νέας ομάδας εργασίας με θέμα την ανακατανομή οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συμμετοχή μάλιστα και της ΠΟΕΠΛΣ.

Για το λόγο αυτό, η σημερινή διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ, καλούμενη να αξιοποιήσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώσαμε,  στο Διοικητικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2018, εισηγήθηκε τη σύσταση επιτροπής της ΠΟΕΠΛΣ, έτσι ώστε να προετοιμαστεί η δράση μας και να κατορθώσουμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Η ιδιαίτερη ευαισθησία που έχουμε στο ζήτημα αυτό αλλά και η διάθεσή μας να προσφέρουμε δημιουργικά, μας έκανε να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στην εν λόγω επιτροπή της ΠΟΕΠΛΣ με δύο εκπροσώπους, τους Τσιάπλια Βασίλη και Σαμαρά Στάθη.

Παρά τη θετική μας διάθεση και κυρίως παρά το τόσο σημαντικό ζήτημα της αύξησης και ανακατανομής των οργανικών θέσεων, η επιτροπή της ΠΟΕΠΛΣ, επτά μήνες μετά και με ευθύνη του προεδρείου της, ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεδρίασε!

Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι και το μόνο ανησυχητικό.

Στις 10 Ιανουαρίου 2019, συνεδρίασε η «Ομάδα Εργασίας για την ανακατανομή – εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία η ΠΟΕΠΛΣ αν και εκλήθη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΕΣΤΗ!
  
Η κατρακύλα ωστόσο δε σταματά ούτε εδώ…

Το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ, αφού λοιπόν δε συγκάλεσε ποτέ την επιτροπή της ΠΟΕΠΛΣ, εν συνέχεια αντικατέστησε αυθαίρετα τα μέλη της με άλλα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα, ενώ βρίσκονταν στην έδρα της ΠΟΕΠΛΣ (Πειραιά) με καλυμμένα όλα τα έξοδα (οδοιπορικά, διαμονή, διατροφή), λησμόνησαν την υποχρέωσή τους να παραστούν στη συνεδρίαση…

Αν αυτό δεν αποτελεί ανεύθυνη στάση και εντέλει επιζήμια και επικίνδυνη για τις τύχες μας, τότε ας μας πουν οι ίδιοι τι είναι. Σε κάθε περίπτωση, εάν έχουν παραιτηθεί από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, ας παραιτηθούν και από τις καρέκλες που με τόση λατρεία είναι γαντζωμένοι!

Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απλοί θεατές, όπως δε μείναμε και στο παρελθόν, τότε όπου η χαλαρότητα, οι λάθος χειρισμοί και τα παζάρια, κόστισαν 2.500 οργανικές θέσεις!

Θα μεταφέρουμε όλα τα παραπάνω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18/1/19 και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις περαιτέρω πρωτοβουλίες μας.

Ανεξάρτητος Εκλογικός Συνδυασμός για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΚΑ Γαλάνης Χρήστος προς Πασσάκο Σπύρο