Αποτίμηση του έργου της Ομοσπονδίας

Μετά και τη συνεδρίαση του επί της ουσίας πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2017 (!) είμαστε υποχρεωμένοι ως "Νέα Συμμαχία"  να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για όσα έχουν λάβει χώρα στο διάστημα αυτό των 4 μηνών όπου και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα και ομοψυχία ενός Διοικητικού Συμβουλίου που θα κληθεί να διαχειριστεί ίσως τα πιο δύσκολα προβλήματα στην ιστορία του Σώματος.
Προσφερθήκαμε από την πρώτη στιγμή να δώσουμε χείρα βοηθείας στο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το μεγάλο νομοθέτημα του ΥΝΑΝΠ Ν. 4504/2017 που περιλαμβάνει πολλές και μεγάλες ευεργετικές διατάξεις υπέρ των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν τόσο από τις μνημονικές υποχρεώσεις της χώρας σε συνάρτηση με τα όσα αρνητικά έχουμε κληρονομήσει ως Δ.Σ. από τα λάθη του παρελθόντος (μείωση οργανικών θέσεων, Καλλικράτης, μεταθέσεις).
Αντί αυτού εισπράξαμε αδιαφορία και σε πολλές περιπτώσεις υπέρμετρη υπεροψία.

Σε ένα Δ.Σ. που θα έπρεπε να έχουμε επιτέλους μια κοινή στάση στα θέματα που μας απασχολούν, το συμπέρασμα ήταν ότι το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. δεν έχει διάθεση ούτε για συμπόρευση ούτε για συνεργασία.
  • Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουν συγκροτηθεί και δεν έχουν παρουσιάσει έργο οι επιτροπές που η Ομοσπονδία είχε προαναγγείλει από το Νοέμβριο 2017 και θα είχαν ως αντικείμενο εργασίας τόσο τις διατάξεις του Νόμου του ΥΝΑΝΠ όσο και σημαντικά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους.
  • Μας θορύβησε ο διαφαινόμενος μεγάλος αριθμός των έκτακτων μεταθέσεων καθώς σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να επιδράσει αρνητικά στις επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις του Μαΐου στερώντας το δικαίωμα της μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους σε συναδέλφους που εδώ και χρόνια ενισχύουν τον αγώνα του Λιμενικού Σώματος στην παραμεθόριο και στα νησιά μας. Ρωτήσαμε τόσο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δριβάκο Γεώργιο όσο και τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στα συμβούλια μεταθέσεων για τα αποτελέσματα των εργασιών των συμβουλίων για να εισπράξουμε απαντήσεις όπως ότι δεν μπορούν να μας παρέχουν σαφείς πληροφορίες ή ότι δε θυμούνται τι συνέβη στις συνεδριάσεις των έκτακτων συμβουλίων μεταθέσεων...
  • Θεωρούμε αδιανόητο η Ομοσπονδία να μην συμμετέχει στις εργασίες της πρωτοβουλίας του ΥΝΑΝΠ για ανακατανομή των οργανικών θέσεων.
  • Ζητήσαμε από το προεδρείο να επιδείξει πιο δυναμική και ουσιαστική στάση και δράση αναφορικά με τις διατάξεις που χρίζουν επιπλέον νομοθετικής αποτύπωσης με Π.Δ ή Κ.Υ.Α καθώς δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των συναδέλφων η κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του αγώνα που έγινε μέχρι και την ψήφιση του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ.
Αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του να εκπροσωπείς 7.500 συναδέλφους δεν θα ακολουθήσουμε αντιπολιτευτικές τακτικές "παλαιάς κοπής" τις οποίες και βιώσαμε ως Προεδρείο μέχρι και τον Οκτώβριο 2017.
Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για συνεργασία χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα δώσουμε λευκή επιταγή στο προεδρείο της Ομοσπονδίας σε όσα σοβαρά θέματα θα κληθούμε να διαχειριστούμε τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η εποχή του "χτυπώ παλαμάκια" σε ό,τι μας σερβίρουν έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Τα βιώματα της απώλειας των 2.240 οργανικών θέσεων, του Καλλικράτη, της αλλοτρίωσης των ΚΕΑ, μας έχουν κάνει επιφυλακτικούς σε κάθε ενέργεια που δε μας γνωστοποιείται και σε κάθε απόφαση που δεν αποτελεί και βούληση του υπολοίπου 50% της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. το οποίο και εκπροσωπούμε.
"ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Επιζήμια και επικίνδυνη στάση της ΠΟΕΠΛΣ για τις οργανικές θέσεις!

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΚΑ Γαλάνης Χρήστος προς Πασσάκο Σπύρο