Ζητάμε την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ενώσεων και των εκπροσώπων τους

 

Ανησυχία προκαλούν οι επιθέσεις «παντός τύπου» που  δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ενώσεις μέλη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε μια προσπάθεια συνδικαλιστικής φίμωσης και αποδυνάμωσης της δυναμικής τους.

Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια τα περιστατικά αυτά να αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις κατά μελών των συνδικαλιστικών ενώσεων.

‘Όμως αυτό που μας υποχρεώνει να ενεργοποιηθούμε πιο δυναμικά είναι τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην 'Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας.

Θεωρούμε αδιανόητο οι προϊστάμενοι της Λιμενικής Αρχής του Ναυπλίου να απειλούν μέσω της εξώδικης διαδικασίας την τοπική ένωση, επειδή στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δράσης εξέφρασε την αντίθεσή της στον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού από τους διοικούντες του Λιμεναρχείου.

Πρωτάκουστες και οι δημόσιες δηλώσεις του Λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Μαρίνου Σπυρίδωνα στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, με τις  οποίες και σε απειλητικό ύφος καλεί τους πολίτες να στραφούν εναντίον των συναδέλφων συνδικαλιστών της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας, ώστε να προστατέψουν με τον τρόπο αυτό το Ναύπλιο και το λιμάνι του «όχι εργαζόμενους»  και κυρίως "MH NAΥΠΛΙΕΙΣ" τονίζοντας, μάλιστα, πως η ποινική διαδικασία τρέχει εις βάρος τους.

Αναφέρει δε ότι αυτοί (οι συνδικαλιστές) που τον εγκαλούν είναι υπόδικοι και εμπλεκόμενοι σε Ε.Δ.Ε.!!!

Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία μέχρι και σήμερα, μέσω και της παρέμβασης του μέχρι πρότινος προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ Κυράνη Κων/νου στήριξε εμπράκτως την ΕΠΛΣ  Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας στον αγώνα δικαίωσης και υπεράσπισης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Καλούμε το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ να επιδείξει την ίδια συνδικαλιστική ευθιξία και να προασπίσει όχι μόνο τα μέλη Ενώσεις από ανάλογες απειλές, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κάνοντας δυναμική αρχή από την ΕΠΛΣ Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας, αλλά και κάθε άλλο συνδικαλιστικό δικαίωμα.

1. ΕΠΛΣ Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας
2. ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων
3. ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης
4. ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου
5. ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας
6. ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας
7. ΕΠΛΣ Κεφ/νίας – Ιθάκης – Ζακύνθου – Ηλείας
8. ΕΠΛΣ ΝΔ Ελλάδας
9. ΕΠΛΣ Χίου – Σάμου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΚΑ Γαλάνης Χρήστος προς Πασσάκο Σπύρο

Μάχιμα- πλασματικά έτη. Προϋποθέσεις και διαφορές για την αναγνώρισή τους ως συντάξιμα